Ook in Vlissingen mooie Oud-Hollandse Meeuwen.

Fraaiste Oud Hollandse Meeuw in Vlissingen

Fraaiste Oud Hollandse Meeuw van de show

Naast de Sierduivenshow Noord-Nederland in Drachten dit weekend werd in Vlissingen dus de Delta-show gehouden. Hier brachten de Oud-Hollandse Meeuwenfokkers 48 dieren in de kooien waarvan Ad Schelling met een Roodzilverschild gebande oude doffer, 97 punten, de fraaiste in de kooi zette. In Vlissingen was het Dennis van Doorn die zijn keurend oog over de Oud Hollandse Meeuwen liet gaan.

Het was Ad Schelling, hoe kan het ook anders, die in Wit de mooiste inbracht met een jonge duivin die 96 als waardering kreeg. Bij de Blauwschild zwartgebande zette Wilfried van Voorenberghe de mooiste oude duivin met 96 terwijl Ad Schelling ook hier een 96 kreeg met een jonge duivin.

Bij de Roodschilden heeft Jan kastelein nog wel wat werk te verrichten, Jan moest zich hierbij tevreden stellen met 94 als hoogste predicaat. De Geelschilden van Jan waren kwalitatief toch wat beter en hier was het dan ook een oude duivin die met 96 de fraaiste was.

Een zestal Blauwzilverschild donkergeband stonden er in Vlissingen en hiervan had Wilfried van Voorenberghe met een oude duiven (96) de fraaiste.

Bij de Roodzilverschild geband zette Ad Schelling een mooi achttal in de kooien goed voor 4x 95, 1x 96 en een Fraaie 97 die de Fraaiste van de Oud Hollandse Meeuwen was. De Geelzilverschild gebande bleven hier iets bij achter, Ad had de fraaiste met 95.

Als slot zette Kees Schroevers twee jonge Blauwschild gekraste in de kooien. Hier valt nog wel wat winst te behalen voor Kees die ditmaal niet hoger kwam als 93.

Met de clubshow in aantocht ziet het ernaar uit dat het fokkerskampioenschap dit jaar weer een strijd gaat worden tussen de top drie van een jaar geleden. Op dit moment zijn de verschillen minimaal, slechts een of twee punten scheiden de toppers van elkaar, een goede uitslag op de clubshow kan het verschil gaan maken. Wordt het weer Gerrie Kreeft met zijn Blauwschilden, Klaas de With met zijn Geelzilver gebanden of lukt het Ad Schelling dan dit jaar om met zijn collectie de felbegeerde titel voor zich op te eisen.

Ad - Gerrie - Klaas
Wilt u uw duiven met die van dit drietal Oud Hollandse Meeuw fokkers kunnen vergelijken, vergeet dan vooral niet uw dieren in te schrijven voor de Keistadshow.

Reacties zijn gesloten.