Albert van Zijl top op van Pallandtshow.

Door een wat verlate jongdierendag van de Oud-Hollandse Meeuwclub dit jaar slechts 30 Oud-Hollandse Meeuwen op de van Pallandtshow in Varsseveld. Evengoed zaten ook hier weer mooie vogels die ditmaal gekeurd werden door Johan Verdeuzeldonk.

Bij de zwartschilden was er een twaalftal ingekooid. Gezien de beoordelingen valt er nog wel wat te verbeteren aan Zwart, maar Albert van Zijl zette een mooie oude duivin in de kooi die 96 als waardering kreeg. Bij de Blauwschild zwartgebanden was G.J. Bosch de enige inzender en zijn oude duiven kreeg een 95 predicaat.

Bij de Roodschilden en Geelschilden bracht Albert van Zijl weer de gebruikelijke kwaliteit in. Een jonge doffer werd met 96 de mooiste Roodschild. Bij de Geelschilden zat de mooiste Oud-Hollandse Meeuw van de show, een oude duivin van Albert kreeg een 97 “U” als predicaat.

G.J.Bosch zette nog een Geelzilverschild en een Roodzilverschild gebande in de kooien, maar deze konden Johan Verdeuzeldonk niet bekoren. Werk aan de winkel dus voor Bosch.

Dit jaar dus helaas wat minder Oud-Hollandse Meeuwen in Varsseveld als in voorgaande jaren. Maar met de jongdierendag van de Oud-Hollandse Meeuwclub in 2020 als vanouds weer op de 2e zaterdag van oktober, 10-10-2020, is de verwachting dat er volgend jaar weer meer Oud-Hollandse Meeuwen in Varsseveld tentoon gesteld zullen worden.

Geelschild Fraaiste van Pallandtshow

Fraaiste Oud-Hollandse Meeuw op Van Pallandtshow

Reacties zijn gesloten.