Kampioenschappen

Fokkerskampioenschap

DSC_6171 - kopie

Wierd de Boer, fokkerskampioen 2013, 2014 en 2015

Elk jaar is in de Oud-Hollandse Meeuwclub de titel “Fokkerskampioen” te behalen. Dit is een felbegeerde titel, omdat het vanwege de grote concurrentie  niet eenvoudig is om de beste te worden.  Op drie tentoonstellingen tellen de vier hoogst bekroonde Oud-Hollandse Meeuwen mee voor dit kampioenschap. Om mee te dingen naar de titel is inzenden op de clubshow verplicht. Verder kunnen de resultaten meetellen die op de jongdierendag, districtshows en de bondsshow behaald zijn. De prijs is een ingelijst certificaat dat tijdens de clubdag uitgereikt wordt.

 

DSC_4551 Wilfried van Voorenberghe. Winnaar vijfjaren kampioenschap - kopie

Vijfjarenkampioen Wilfried van Voorenberghe

 

Vijfjarenkampioenschap

De behaalde resultaten in een tentoonstellingsseizoen worden verwerkt in een vijfjaren klassement. Na vijf jaar wordt aan de winnaar van dit klassement eveneens een ingelijst certificaat uitgereikt. Vijfjaren kampioen worden betekent zeker dat je een goede fokker bent want elk jaar goed zijn is niet eenvoudig.

 

 

 

 

Aangewezen kampioenschap

Lex Meeuwissen, winnaar aangewezen kampioenschap, tweede plaats fokkerskampioenschap - kopie

Lex Meeuwissen, winnaar aangewezen kampioenschap 2014

Naast deze beide kampioenschappen is er een aangewezen kampioenschap voor jonge dieren. Voor het begin van het tentoonstellingsseizoen kun je maximaal vier dieren nomineren, waarvan je denkt dat ze het goed gaan doen op de tentoonstellingen. In ons clubnieuws van augustus staat hoe je hiervoor dieren kunt opgeven. De winnaar ontvangt op de clubdag een foto op canvas van de winnende duif.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.