Mooie dieren, van Ad Schelling

Graag wil ik gebruik maken van de mogelijkheid om mijn jonge duiven voor te stellen. Allereerst even iets over het kweekseizoen. De eerste ronde liep niet naar wens. De helft van de eieren was onbevrucht wat voor mij onverklaarbaar was. De duiven zagen er goed uit en kwamen op een normale tijd tussen 1 en 2 weken keurig op eieren. De tweede ronde ging prima en bijna alle eieren kwamen uit. Het percentage verkeerd getekende duiven was jammer genoeg hoog. De derde ronde was kwalitatief nog de beste met de meeste mooie jongen. Een paar koppels heb ik nog een vierde ronde uit laten broeden wat ook een aantal mooie jongen opleverde.

 

Over de witte kleurslag ben ik tevreden. Ik had een witte doffer aangeschaft waar ik mooie jongen uit gefokt heb. Ook heb ik een roodzilverschild gebande doffer aan een witte duivin gekoppeld en 2 witte doffers aan 2 roodzilverschild gebande duivinnen. Naast veel bonte jongen kwamen er ook volledig witte jongen uit. Op deze manier kan ik weer een paar jaar verder met wit. Van mijn roodzilverschild gebande koppels had ik meer verwachting. Ondanks dat er bij deze koppels wat geelzilverschild gebande duivinnen zaten had ik wat meer roodzilverschild gebande duivinnen willen hebben. Uit deze koppels heb ik wel een aantal mooie doffers in roodzilverschild geband. Wat wel weer verrassend was is dat ik uit een geelzilverschild gebande doffer met een blauwzilverschild donkergebande duivin een prachtige  blauwzilverschild donkergebande doffer gefokt heb.

 

Ik had graag in concurrentie mijn jongen willen showen. Dan weet je waar je staat. Helaas moeten we het dit jaar ook zonder de keurkaarten doen wat voor sommige meeuwenfokkers best moeilijk is. Nu moeten we zelf selecteren.

2 reacties

  1. Mooi koppel zo Ad.
    Jammer dat je ze niet kunt showen op de shows.

  2. Mooie foto’s van beste meeuwen
    Koppen goed in beeld 👍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.