Mooie dieren qua type stand en kop belijning

Ik heb van verschillende fokkers gehoord dat zij dit jaar veel en ook mooie dieren hebben gefokt, na een onrustig begin kwam het ook bij mij in de kweekhokken goed op gang en zijn er op mijn hokken uiteindelijk ruim honderd jongen opgegroeid. Voornamelijk geelschilden uit een twaalftal koppels, maar ook een aantal roodschilden uit een zestal koppels, daarnaast heb ik nog enkele zwartschild duivinnen gefokt uit een zwartschild doffer maal geelschild duivin en een roodschild doffer maal zwartschild duivin.

Al met al ben ik best tevreden over de resultaten, mooie dieren qua type stand en kop belijning, mooie jabots, manen en puntkappen. Jammer genoeg zijn de meeste shows geannuleerd en zullen we elkaar niet zo vaak zien tussen de kooien. Vandaar dat ik dacht, ik laat wat foto’s zien, dan kunt u toch nog een beetje genieten van al dat moois. Op deze manier hebben we in ieder geval nog digitaal contact. Ik ben benieuwd of er meerdere fokkers zijn die hun dieren op deze wijze tentoon willen stellen, al is het dan helaas wel zonder keurmeester en zonder die mooie predicaten waar we toch stiekem op gehoopt hadden.

Hartelijke groet,

Albert van Zijl.

 

5 reacties

 1. Mooi koppeltje heb je zo bij elkaar Albert. Kwaliteit genoeg op je hok.
  Zal eens kijken of ik er ook een paar op de gevoelige plaat vast kan leggen.

 2. Ziet er goed uit Albert, jammer dat we met elkaar de sportieve strijd op onze shows niet kunnen voeren.
  groet
  klaas de with

 3. Geert Strijker.

  Ziet er goed uit.jammer dat er geen shows zijn ,want dan viel je zeker in de prijzen.
  Geert Strijker.

 4. veel moois ook voor de toekomst

 5. Albert , een mooie collectie, ook al kun je op de shows niet vergelijken, het blijft toch genieten. Ook met de zwartschilden die ik op mijn hok heb, ben er nog steeds erg content mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.