Dubbelslag van Albert van Zijl op de Gelderlandshow.

Fraaiste Oud-Hollandse Meeuw

71 Oud Hollandse Meeuwen stonden afgelopen weekend in Wijchen tentoongesteld op de Gelderlandshow. Met twaalf dieren die een 96 als waardering kregen met een 97 als fraaiste stond er weer een mooie collectie. De fraaiste was, net als op de Keistadshow, een oude Geelschild duivin van Albert van Zijl. Met een Roodschild jonge doffer had Albert ook de mooiste ander geslacht. Ook bij de Zwartschilden zette Albert een 96 in de kooi.

Fraaiste Blauwschild - Gerrie KreeftBij de Blauwschilden zwartgeband was het Gerrie Kreeft die een mooie collectie in de kooien bracht, in alle vier de klassen had Gerrie de mooiste. Bij de Geelschilden zette Albert uiteraard de fraaiste, 1x 97 en 2x 96, Jan Kastelein had wel de mooiste jonge duivin, maar met 94 is hier nog wel verbetering nodig.

Een zestal Blauwzilverschild donkergebande waren ditmaal ingebracht, Klaas de With zette hiervan met 95 de fraaiste. Ook bij de Roodzilverschild gebande (7) bracht Klaas de fraaiste in met een 96 predicaat.

Een elftal Geelzilverschild gebande completeerden de Oud-Hollandse Meeuwen inzending. Ook hier bracht Klaas de fraaiste dieren in de kooien met 4x een 96 als beloning.

Hoewel Klaas zijn puntentotaal voor het Fokkerskampioenschap met nog een puntje opschroeft, en Gerrie Kreeft twee punten steeg zagen zij toch Albert voorbij komen. Albert behaalde voor de derde maal dit seizoen 25 punten met zijn vier fraaiste en komt daarmee op een totaal van 75. Met de Maasdalshow en de Noordshow nog te gaan is er nog wel van alles mogelijk, maar het zal niet meevallen om Albert nog voorbij te steken.


Mooiste ander geslacht -Roodschild Albert van Zijl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.