De clubshow zit er op.

Afgelopen weekend vond in Amersfoort de Keistadshow, met daarop onze clubshow, plaats. De mannen van de Keistadshow mochten zich verheugen met 1648 ingeschreven vogels waarvan 225 Oud-Hollandse Meeuwen. Een twintigtal van onze leden brachten hun mooiste dieren naar Amersfoort om ze te vergelijken met de dieren van collega fokkers. Jos de Poel, Gerard Kelderman en Willem de Wal waren de mannen die hun keurend oog over de duiven lieten gaan en in de juiste bewoordingen hun kwaliteiten dan wel tekortkomingen omschreven, iets wat aan onze keurmeesters wel overgelaten kan worden.

Dat de kwaliteit van de ingezonden duiven weer goed was bleek wel uit het vijftal “U” tjes, (97) en de 32x 96 punten die er gegeven werden. Albert van Zijl had, naast vier 96 duiven, de mooiste Oud-Hollandse Meeuw met een oude Geelschild duivin, tevens 2e oude duivin van de show. Joop Bakker stal bij de Oud-Hollandse Meeuwen echter de show met de mooiste jonge duivin en de mooiste jonge doffer in Blauwschild, 2x 97 en daarnaast nog 1x 96 van de zes gezette duiven. Beide 97 dieren werden in hun klasse de op een na fraaiste van de show.

Geelschild

De Fraaiste Oud Hollandse Meeuw

Ook Klaas de With zette een 97 Roodzilverschild gebande jonge doffer in de kooi naast nog een viertal 96 duiven. Walter de Graaf bracht naast twee 96 duiven met een mooie Geelzilverschild gebande oude duivin ook een 97 duif in de kooi.

Jan van Dongen, Ad Schelling, Gerrie Kreeft en Jaap Dijksman brachten elk een drietal 96 dieren in terwijl H.G. Herkert, Johan Verdeuzeldonk, Ane Visser en Walter de Graaf er elk twee inbrachten. John de Groot, Jan Kastelein en Lammert Schouwstra waren elk goed voor één 96 waarbij gezegd moet worden dat Lammert slechts drie duiven in de kooien zette.

De foto’s van de winnende Oud-Hollandse Meeuwen vindt u hier.

De strijd om het fokkerskampioenschap is nu ook echt losgebarsten, de clubshow telt altijd en is dan ook de belangrijkste show hiervoor. Naast het drietal wat ik eerder al aangaf als belangrijkste kandidaten heeft Albert van Zijl zich toch ook weer in de kop gemeld. Met nog een drietal shows te gaan kan Albert zijn slechte opening van jongdierendag nog helemaal goedmaken. Op dit moment gaat Klaas met 72 echter nog aan kop gevolgd door Ad (71), Gerrie (70), Albert (69) en Jaap (69).

De kandidaten

De titelkandidaten

Morgen sluit de inschrijving voor de laatste districtshow van dit seizoen, de Noordshow. Twijfelt u nog, wacht dan niet te lang.

Reacties zijn gesloten.