Fraaiste Oud Hollandse Meeuw op De Maasdalshow van Joop Bakker.

Fraaiste Oud Hollandse Meeuw Joop BakkerHet mooie aantal van 120 Oud Hollandse Meeuwen stond afgelopen weekend op De Maasdalshow in Vlodrop. Ditmaal waren het Martin van Uden en Gerard Kelderman die hun keurend oog over de collectie lieten gaan. Een vijftiental dieren werd met 96 bekroond en driemaal werd er met 97 een “U” uitgedeeld. De mooiste Oud-Hollandse Meeuw werd ditmaal ingebracht door Joop Bakker die een jonge doffer bekroond zag worden met een “U”. Ook op onze clubshow, de Keistadshow, kreeg deze duif een 97. De duif van Joop werd ook de Beste sierduif van de show.

Fraaiste duivin jong De Maasdalshow - Gerard ter Huurne - 97 pntFraaiste op 1 na De Maasdalshow - Doffer jong - Arno Cuijpers - 97 pntArno Cuijpers bracht de fraaiste Oud Hollandse Meeuw op 1 na in met een Zwartschild jonge doffer. De fraaiste Oud Hollandse Meeuw van een ander geslacht was van Gerard ter Huurne, Gerard zette een Blauwschild jonge duivin in de kooi die met 97 bekroond werd.
Fraaiste doffer oud - Klaas de With - 96 pnt
Klaas de With bracht liefst vijf dieren in die met 96 bekroond werden, en dat van 12 ingezonden Oud-Hollandse Meeuwen. Arno Cuijpers zette naast zijn 97 nog drie 96 dieren terwijl Gerard ter Huurne er twee inbracht. Joop Bakker, Hans Herkert, Willi Otermans, Jaap Dijksman en Klaus-Dieter Gossen completeerden het vijftiental dat 96 als predicaat verkreeg.

De mannen die nog een flink eind terug naar huis moesten rijden mochten na de prijsuitreiking wat vroeger uitkooien en konden zodoende toch mooi op tijd met licht huiswaarts keren. Er werd dus goed meegedacht door de organisatie van De Maasdalshow.

Meeuwenfokkers bij elkaar - Maasdalshow

Nog even napraten

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.