John de Groot heeft fraaiste sierduif van de Noordshow.

Voliere met BlauwschildenDe laatste district show van het seizoen 2019, de Noordshow 2020 (Dierenparade Noordshow), zit er weer op. Met 9000 bezoekers ook dit keer weer een druk bezochte show. In Assen staat er een mooie variatie aan dieren en kraampjes, er wordt flink op de jeugd ingezet en dat levert zijn vruchten af. Vooral op de vrijdag waren er toch een flink aantal jeugdige bezoekers met hun ouders te zien en ongetwijfeld zal dat in later jaren toch ook zijn vruchten af gaan werpen in nieuwe kleindierfokkers. Op de zaterdag waren het vooral de inzenders en fokkers die langskwamen en de overhand hadden, de gemiddelde leeftijd lag deze dag iets hoger. Als ik keek naar waar de bezoekers mee huiswaarts keerden hebben de kraamhouders dit weekend ook goede zaken gedaan.

Fraaiste sierduif van de showIn totaal stonden er een kleine 8500 dieren waarvan 843 sierduiven en daarvan vormden de Oud-Hollandse Meeuwen met 81 de grootste groep ingezonden dieren. De fraaiste Oud-Hollandse Meeuw werd een Roodschild gekraste oude doffer van John de Groot die ook tot mooiste sierduif van de show werd benoemd. Onze felicitaties dus voor John de Groot. Uiteraard gaat onze duim ook omhoog voor Gerrie Kreeft die het sierduiven gedeelte van de Noordshow onder zijn hoede had en dit perfect geregeld heeft.­­

Wat onze Oud-Hollandse Meeuwen betreft, Klaas Nicolaij was ditmaal de man die zijn keurend oog over de collectie liet gaan en dit naar volle tevredenheid deed. Schonere staartDit mocht natuurlijk ook wel, Klaas nam ruim zijn tijd voor de keuring en ik neem mijn petje ervoor af. Een Blauwschild zwartgebande jonge doffer van Gerrie Kreeft werd ook met 97 gewaardeerd en was daarmee de fraaiste Oud-Hollandse Meeuw op 1 na. Arnoud Ykema zette een mooie 96 jonge doffer in de kooi, een schonere staart had 97 opgeleverd, maar het dier was er niet minder fraai om.

In totaal werden er 11 dieren met 96 gewaardeerd en naast Arnoud Ykema bracht Gerrie Kreeft er drie in en waren Walter de Graaf en Jaap Dijksman beide goed voor twee stuks. Ane Visser, Henk Jager en John Groot zetten er elk een.
Druk aan het werk

Fraaiste Oud-Hollandse Meeuw op 1 na

J. Buze zette twee Witten welke met 94 en 95 bedeeld werden. Bij de 10 Zwartschilden zette Henk Jager de toon met tweemaal 95 en eenmaal 96 van vier gezette dieren. Bij de Bauwschilden 38 vogels en hier was het Gerrie Kreeft die met driemaal 96 en eenmaal 97 de toon aangaf. De drie Blauwschild donkergeband die ingebracht waren kwamen niet hoger als 92, werk aan de winkel voor Jaap en Gerrie dus. Bij de Roodzilverschild gebande was Ane Visser koning met 96 en moest Jaap het doen met tweemaal 95. Walter de Graaf zette de mooiste Geelzilverschild gebande met tweemaal 96 en eenzelfde aantal 95 dieren.

Bij de gekraste het mooie aantal van 16 dieren. John de Groot stal de show met zijn Roodschild gekraste doffer en bracht daarnaast ook een hele fraaie Blauwzilverschild gekraste oude duivin in (96). Daarnaast bracht John ook nog drie 95 dieren in. Ook Berens zette een 95 Blauwschild gekraste in terwijl bij de Geelzilverschild gekraste Roel Staats de fraaiste inbracht met tweemaal 95.

Met dat de laatste show van fokseizoen 2019 is geweest is natuurlijk ook de fokkerskampioen van 2019 bekend. Liefst vier fokkers kwamen dit seizoen boven de 71 punten en hiervan plaatste Albert van Zijl zich met 75 punten op kop. Na 2017 pakt Albert voor de 2e maal de hoofdprijs en kan hij zich fokkerskampioen 2019 noemen. Klaas de With en Gerrie Kreeft behaalden beiden 73 punten waarbij Klaas op de clubshow met 25 punten Gerrie (23) de baas was. Klaas dus op 2 en Gerrie ditmaal op drie. Ad Schelling behaalde met zijn deelname aan drie shows 71 punten en komt daarmee als vierde fokker boven de grens van 70 punten.
VerkooptafelOp 4 april 2020 is onze jaarvergadering / clubdag bij de AKV in Amersfoort en dan zullen alle prijzen/certificaten uitgereikt gaan worden. Ik hoop iedereen die dag dan toch in het AKV gebouw terug te zien. Hebt u nog goede ideeën, schroom niet en stuur ze naar onze secretaris.
Altijd-even-lachen-zei-Klaas
 

Reacties zijn gesloten.