Verslag van de Clubshow van de Duitse OHMC in Leipzig

Onderstaand een verslag en enkele foto’s van de clubshow van onze Duitse collega’s bij de VDT show in Leipzig, gemaakt door Rainer Bertlich Meer foto’s van deze show en de Nationale in Dortmund vindt u op onderstaande link:

www.unseraltholländischesmövchen.de

 

Verslag van de Hauptsonderschau (clubshow) bij de VDT in Leipzig.

Allereerst wil ik Klaas Nicolaij bedanken voor zijn voortreffelijke werk. Hij kent de finesses van onze Oud-Hollandse Meeuw en heeft met zijn opmerkingen belangrijke tips voor de fok gegeven.

Er waren 59 dieren ingeschreven en hiervan waren twee dieren absent. Zes witten zaten in de jeugdklasse, voor onze kleine speciaalclub een goed resultaat. Ook kwalitatief kwamen onze meeuwtjes goed voor de dag. Er werd twee keer het predicaat 97 gegeven, zes keer 96 en 7 keer 95.

Dit geeft de kwaliteit van de tentoongestelde dieren aan. Slechts 1 mooie jonge doffer kreeg het predicaat O vanwege een kromme middelste teen.

Begonnen werd met negen zwartschilden van twee inzenders (Seiler en Bertlich) In deze kleurslag vindt men korte dieren met lange koppen, krachtige snavels en een goede kleur. Het volgende doel is hier de stand te verbeteren. (Wat hoger op de benen) Een oude doffer van Bertlich haalde hier 96 punten.

Verheugend was de collectie roodschilden, alle tien dieren waren van Neidhardt. Hier viel een jonge duivin op. Zij stond drie dagen lang als een ideaalbeeld in de kooi. Door inkruising van andere kleurslagen heeft Neidhardt deze kleurslag sterk verbeterd. De kleur heeft wel wat geleden onder het inkruisen. Verbetering hiervan is dan ook het volgende doel. 96 punten voor een jonge duivin en eveneens 96 punten voor een oude doffer.

Er was één geelschild opgegeven maar deze was absent.

Dertien blauwschild zwartgebanden van twee inzenders (Neidhardt en Bertlich) Deze kleurslag staat door de diverse inkruisingen van Nederlandse dieren op het hoogste peil. Ze zijn tegenwoordig duidelijk kleiner, hebben krachtige snavels, kort type en een hoge stand. Er zijn ook geen problemen meer met de bandkleur. Hier zie ik als volgende fokdoel de kopvorm (stop)duidelijker uit te laten komen. Eén keer 97 punten voor een jonge duivin en één keer 96 punten voor een oude duivin, beiden van Bertlich.

Een jonge blauwzilverschild donkergebande jonge duivin van Tutunaru liet het oude type zien. Zij was erg groot met lange kop, maar laag op de benen en wat lang van type, 91 punten.

Zeven geelzilverschild gebanden, alle van Gossen in de bekende goede kwaliteit. Lange schedel, prima voorkopvulling met brede snavelaanzet. De komende tijd moet aandacht gegeven worden aan hogere stand en mooiere banden. Eén keer 96 punten.

Met afstand de grootste inzending waren de witten, ingezonden door de fokkers Ipach en Tutunaru.

Zes dieren zaten in de jeugdklasse. Ze waren van Leonie Schmidt.

Ook hier ziet men intussen duidelijk kleinere en kortere dieren met fijne neusdoppen en sterke snavels. Eén keer 97 punten voor een jonge duivin van Tutunaru en 96 punten voor een jonge doffer van Ipach.

Jeugdlid Leonie Schmidt, showde een mooie gelijkmatige collectie. Een jonge doffer haalde 95 punten.

In totaal namen zeven fokkers aan de clubshow deel, daarbij slechts vier leden van de speciaalclub. Ondanks dat was de interesse op zondagmorgen groot en er werd veel informatiemateriaal meegenomen.

Ik ben van mening dat ook deze clubshow een mooie reclame voor onze mooie Oud-Hollandse Meeuw was.

Rainer Bertlich

0.1 blau m. schw. Binden v97EB R.Bertlich

V/J 97 punten van Rainer Bertlich

 

0.1 weiß v97LVM T.Tutunaru

V/J 97 punten van T. Tutunaru

 

0.1 rot hv96SE M.Neidhardt

V/J 96 punten van M. Neidhardt

 

0.1 gelbfahl hv96 SE D.Gossen

V/O 96 punten van Dieter Gossen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.