Jongdierendag 2019

 

Druk met keuren

Er werd op alle fronten gekeurd

Afgelopen zaterdag 19 oktober was dan, een week later als normaal, de jongdierententoonstelling van onze club. Of het kwam door het verlate tijdstip weten we niet, het wegvallen en stoppen van enkele leden zal er ook toe hebben bijgedragen, maar er schreven ditmaal slechts 18 fokkers in die samen 158 dieren in de kooien brachten. De kwaliteit was er niet minder om, 20 maal werd er een 96 toegekend. Ook de gezelligheid tussen de kooien was er niet minder om, er werd weer flink wat af “gemolken” en een ieder had zo zijn menig over de tentoongestelde dieren. Er stond ook een flink aantal duiven in de verkoophoek waar ook flink wat belangstelling naar uitging.

Voor de 7 keurmeesters was dit aantal goed te doen en met Klaas Nicolaij als voorzitter H.E.P. waren zij ook mooi met de lunch al met alles klaar. Na de lunch kon de voorzitter, John de Groot, dan ook al snel met de prijsuitreiking beginnen.

De fraaiste jonge doffer was een Geelschild van Albert van Zijl terwijl Ad Schelling met een Roodzilver gebande de mooiste duivin in de kooien bracht. De mooiste jonge doffer op 1 na was een Blauwschild Zwartgebande uit het hok van Jaap Dijksman. De mooiste duivin op 1 na werd ingebracht door Klaas de With.

De duif met de fraaiste ras-eigenschappen was net als vorig jaar van Albert van Zijl, ditmaal met een Roodschild duivin. Het ging erom welk dier de mooiste manen, puntkap en jabot had. Met een meerderheid van stemmen werd door de inzenders deze roodschild gekozen.

Wilfried-had-de-hoofdprijsNa de prijsuitreiking werd de verloting gedaan door Jaap Dijksman en Ad Schelling. Grote winnaar hier werd Wilfried van Voorenberghe die, naast de nodige broedschotels, de door Garvo geschonken zak voer won.

Alle winnaars gefeliciteerd! Hierop kunnen jullie weer mee naar de grote shows om te proberen deze resultaten vast te houden en hopelijk te verbeteren. Als Oud-Hollandse Meeuwclub willen we alle inzenders, keurmeesters en iedereen die meegewerkt heeft aan het slagen van deze dag bedanken.

De complete uitslag vindt bij de showuitslagen van dit seizoen.
De foto’s kunt u hier bekijken.
Ook de catalogus kunt u bekijken.

Komend weekend is er in Varsseveld de Van Pallandtshow waarna in het 2e weekend van november de Deltashow en de Sierduivenshow Noord Nederland op het programma staat. Op dit moment staan er in Drachten 143 Oud-Hollandse Meeuwen ingeschreven en dat is toch weer een heel mooi aantal.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.