Jaarvergadering en rasbespreking 2016

Arjan Schouten ontvangt het speldje vanwege het 25 jarig jubileum

Arjan Schouten ontvangt het speldje vanwege het 25 jarig jubileum

Zaterdag 2 april is in restaurant “Buitenlust” in Voorthuizen onze jaarvergadering en rasbespreking gehouden. 34 leden waren daar aanwezig, waaronder drie nieuwe leden. De jaarvergadering ging vlotjes en de belangrijkste punten waren de bestuursverkiezing en de huldiging van de jubilarissen.

Voorzitter Klaas de With en lid Roel Staats waren aftredend en herkiesbaar. Onder applaus van de vergadering werden beiden voor een nieuwe periode benoemd.

Joop Fidder was 50 jaar lid van de club, Maartje Kastelein en Arjan Schouten beiden 25 jaar. Joop Fidder en Maartje Kastelein waren door omstandigheden afwezig zodat Arjan Schouten alle aandacht kreeg.

 

 

Wierd de Boer Fokkerskampioen 2015-2016

Wierd de Boer Fokkerskampioen 2015-2016

Klaas de With ontvangt het certificaat voor het aangewezen kampioenschap

Klaas de With ontvangt het certificaat voor het aangewezen kampioenschap

Na de vergadering werden de gewonnen prijzen van het afgelopen seizoen uitgereikt. Wierd  de Boer is de fokkerskampioen van het seizoen 2015/2016.  Klaas de With won het aangewezen kampioenschap voor jonge dieren.

Na de lunch was het tijd voor de rasbespreking. Johan Verdeuzeldonk deed als één van de rasbewakers verslag van de bevindingen in het afgelopen seizoen. De aandachtspunten uit die evaluatie werden gebruikt bij de beoordeling van de Oud-Hollandse Meeuwen tijdens deze rasbespreking. De leden werden in vier groepjes verdeeld en iedere groep kreeg drie duiven te beoordelen. Van iedere groep deed één fokker verslag van de beoordeling. Een leuke manier, omdat je als fokker actief deelneemt aan de soms pittige  discussies. Ik hoop dat alle                                      aanwezigen terug kunnen kijken op een prettige en leerzame dag.

Jan Kastelein

DSC_8366 - kopie

aan het werk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_8367 - kopie

aan het werk 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_8372 - kopie

Klaas bekijkt het van dichtbij

DSC_8379 - kopie

Jaap Dijksman en Gerard ter Huurne leggen het uit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.